wakame alga

Ennek a zöld csodaszernek a fogyasztása egészségügyi okokból is ajánlott. A wakame alga vitamin- és ásványi anyag tartalmának köszönhetően támogatja az érrendszert, segít az egészséges hormonháztartás fenntartásában, erősíti a csontokat, illetve fiatalítja a bőrt.

Rengeteg étel kiegészítője lehet, viszont a kellemes íze miatt, önmagában is gyakran fogyasztják. Előszeretettel használják saláták, levesek, valamint zöldséges ételek alapanyagaként. A japán konyhákban már évszázadok óta alapélelmiszernek számít.

Érdekességként meg kell említeni, hogy a növényt már 10 000 évvel ezelőtt is fogyasztották. A wakame alga természetes jódforrás, ennek köszönhetően segíthet megelőzni a pajzsmirigy alulműködését.

Frissen és szárított formában egyaránt beszerezhető a nagyobb hipermarketekből és az ázsiai üzletekből. A friss növényt javasolt hűtőszekrényben, a szárítottat pedig hűvös, száraz, sötét helyen tárolni. Lezárt csomagolásban akár 12 hónapig is eláll. A szárított wakame alga ételbe kerülése előtt 10 percen keresztül ázzon vízben.