Sötétítő

Több típusban van jelen az üzletekben. A sötétítő roló, redőny, reluxa formájában is beszerezhető, viszont nagyon sokan erre a célra függönyöket alkalmaznak. Általában ezek a darabok vastag anyagból készülnek, pontosan azért is, hogy ne eresszék be a fényt. Legtöbbször méretre varratják azokat, így tökéletes dísze lehet a nappalinak, vagy akár a hálószobának.

Viszont nemcsak az árnyas szobákba használhatja, hanem a hűs terekbe is. Télen ennek semmi jelentősége nincsen, csakhogy a nyári napokon az elviselhetetlen hőséget segít átvészelni.

A sötétítő nemcsak egy dekorációs elem, hanem igazi segítőtársa lehet a hűs éjszakai levegő bent tartásába, és a napsugarak kiszorításában. Ha megfelelő anyagban, minőségben szerzi be, akkor képes arra, hogy kint rekessze a forróság áramlatait, sőt, az éjszakai frissességet benntartja, ezzel a kellemes légkört megteremtve.

Így napközben az izzadást is megakadályozhatja. Ez a megoldás a kisgyermekes családoknak főként ajánlott, mivel a picik bármelyik helyiségben játszhatnak.