Rosé bor

Az, aki nagy borkedvelőnek tartja magát, minél több bort meg kell ismerjen ahhoz, hogy eldönthesse, hogy számára melyik viszi a pálmát. Még akkor is érdemes megismernie a rosé bor rejtelmeit, ha alapvetően nem tartozik a kedvencei közé.

Ugyanúgy, mint a többi típusnál, itt is többféle édes ízben, illetve különböző szőlőfajtákból készítve lehet megszerezni ezeket a csodás árnyalatú borokat. A rosé bor többnyire gyümölcsös utóízzel rendelkezik, telt szőlő zamattal és élénk savakkal. A bor testessége fajtáról fajtára változó, de általában mindegyiket enyhe ízű húsok mellé javasolják. Vagyis a rosé bor remekül illik a szárnyasok, a halak és a lágy sajtok mellé. Nem üti el ezeknek az ízét, hanem inkább kiegészíti és kihangsúlyozza.

Vannak közöttük cuvée borok is, amelyeknél két egybe szüretelt szőlőfajtát kóstolhat meg egyben. Csodás ízkavalkád és finom aromák várják azokat, akik ennek a csodás árnyalatú bornak a társaságát választják. Ismerje ki Ön is magát a rosé bor világában és ízleljen meg minél többfélét!