Projektor filmnézéshez
Projektor filmnézéshez

Természetesen nem nevezhető komplett és színvonalas házimozi rendszernek az a szett, amelyik csak az LCD TV-ből és egyszerű HIFI-ből áll. Ezáltal a kép és a hang igen olcsón elérhető, azonban csak a nívós, fejlett projektor filmnézéshez nyújthat igazán egyedi mozis élményt.

Ez garantálni tudja azt a képméretet, amelyik roppant módon megnyerő. A tévével ez nem történik meg, ugyanis a néző távol van a képtől és csak olyan érzés meg élmény keletkezik, mintha egy apró készülékről irányulna felénk a kép és hang hatása. Még háromméteres távolságból sem tekinthető igazán nagynak egy 55 inches televízió.

Emiatt olyan érzése lesz az embernek, mintha egy kisméretű téglatest biztosítaná a filmnézést a hangfalak között. A kicsi tévén a karakterek apróbb mozdulatai, mimikái nem figyelhetőek meg olyan jól, ami természetesen hozzájárul a filmélmény csökkenéséhez. A projektor filmnézéshez lett kitalálva és ez semmiképp sem hasonlítható, a sokszor igen gyenge televízióhoz, még akkor sem, amikor az Full-HD.

A projektor házimozi a leginkább hatékony eszköznek bizonyul a tökéletesség érdekében, amihez mindenképp meg kell venni a vetítővásznat is. Rengeteg előnnyel rendelkezik ez a rendszer és idesorolható az óriási kép, a kompakt külső, amibe beletartozik a tény, hogy a használaton kívül, a rendszer teljesen észrevétlenné tehető. Ezek mellett az is előny, hogy a tévéhez viszonyítva, képes sokkal pontosan, precízebb, filmesebb hatású képvilágot megteremteni, amelyik teljes mértékben javítja a filmnézési élményt.

Ezen kívül, a felhasználói kényelem is idesorolható, amibe beletartozik az is, hogy nem kell sorban állni a mozinál, jegyet vásárolni, sőt, még a hűtőszekrény is közel van, amiben ott lapul az üdítő. A projektor házimozi egyetlen hátránya, ami nem is mondható negatívumnak, hogy a felszereléshez profi csapat kell. Természetesen ez egyértelmű, hiszen a komolyabb berendezéseket sem szereli be a vásárló, hanem az a cég, amelyik a terméket biztosította. Érdemes a tökéletes rendszert a Házimozi Stúdiótól megvenni.