Levegő páratartalom

A lakásban mindig akad valami tennivaló. A rendrakás, ágyvetés, mosás, takarítás, főzés, porszívózás és törlés mind hozzátartozik a mindennapi feladatokhoz.

A levegő páratartalom és frissesség szempontjából mozgatást igényel, ezért szükséges, hogy időnként szellőztessünk, mert különben hamar kellemetlenné válik a légkör. Nem szükséges hangsúlyozni ennek a fontosságát, hiszen mindenki tudja, hogy a ház falainak, a ruháknak és szekrényeknek egyaránt szükségük van arra, hogy időnként a levegő átjárja őket. Azonban télen, amikor a házban a fűtéssel és tüzeléssel együtt nagyobb lesz a levegő nedvességtartalma, a szellőzetés kevésnek bizonyul, hiszen a kinti hideg miatt nem tarthatjuk órákig nyitva az ablakokat.

A levegő páratartalom szempontjából akkor válik ideálissá, ha 45-55%-ra sikerül lecsökkenteni lakás légkörének nedvességtartalmát. Hogy ez kivitelezhető legyen, mindenképpen ajánlott olyan berendezést vásárolni, amely kiszűri a levegőből a felesleges nedvességet, és optimális szintre csökkenti a páratartalmat.