Pezsgő manufaktúra

A magyar pezsgő készítésnek igazi hagyományai vannak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a magyarok pezsgője, a Törley ma is egy hatalmas pezsgő manufaktúra falain belül érlelődik. Ha belépünk ide, először elcsodálkozunk a helyiség gigantikus méretein, ahol pezsgő máglyák, rázóállványok és sok százezer palack ejti ámulatba a látogatókat.

De nemcsak a méretek csodálatosak, hanem az is, hogy itt találkozik a múlt és a jelen. Ez annak köszönhető, hogy a falai között úgy érezzük, szinte tapintható a történelem, ugyanakkor a modern technológia által lehetővé tett gépesítés a jelent idézi. A pezsgő manufaktúra mindenképpen egy misztikus hely, hiszen történelmet őriz, ugyanakkor rendkívül finom italok kerülnek ki mind a mai napig a falai közül.

A pezsgő manufaktúra építészete is rendkívüli, mivel a háromemeletnyi mély pincerendszer elképesztő látványt nyújt a látogatóknak. Itt a pezsgők mindmáig palackokban érlelődnek, felhasználva a régi, hagyományos módszereket és a modern eljárásokat egyaránt.