CSOK

A vissza nem térítendő támogatások fogalma sokáig ismeretlen volt a családoknak, egészen pontosan 2015-ig, amikor megjelent a piacon egy egészen új pénzügyi konstrukció. A köznyelvben csak CSOK néven került elterjedésre, de teljes megnevezésen Családi Otthonteremtési Kedvezmény. A CSOK számtalan család életét tette könnyebbé, hiszen a vissza nem térítendő jellegénél fogva, valóban nem egy rendhagyó, megismételhetetlen jelentőségű lehetőségről van szó.

A lényeg tulajdonképpen, hogy két részből áll a konstrukció. Van egy vissza nem térítendő része, illetve egy kedvezményes kamatozású hitelfelvételi lehetőség is. Ez a kombináció olyan kiemelkedő népszerűséget és gyakoriságot hozott magával, hogy még sokáig híres marad a CSOK, akármi is lesz a jövője. Eltérés van a feltételek között olyan szempontból is, hogy hány gyerek van a családban. Mindenképpen érdemes utánajárni a részleteknek, illetve kikérni egy szakértő véleményét, hogy ne szalasszon el Ön sem lehetőséget ezzel kapcsolatban!

A technikai fejlődés olyan lehetőségeket hozott létre a szolgáltatások piacán, amelyek néhány évtizede teljesen elképzelhetetlenek voltak. A hitelközvetítő rendszer egyike ezeknek a rendkívül modern lehetőségeknek, amelyek hatékonyabb ügyintézést, jobb tájékozódást, gyorsabb információszerzést biztosítanak. A hitelközvetítő portál lényege, hogy összehozza az intézményt és a felhasználót. Másként fogalmazva azt is mondhatnánk, hogy megkönnyíti az ügyfél dolgát, hiszen megtalálja a számára leginkább megfelelő ajánlatot.

Egy űrlap kitöltésével regisztrálja magát az érdeklődő, amiben megadja a releváns adatokat. Ez az űrlap továbbításra kerül a regisztrált intézményeknek, akik egyfajta tagságot élveznek. A tagság több eltérő csomagon belül megvalósulhat, ezt mindenki eldöntheti a regisztrációkor. Igazán megéri tagnak lenni, hiszen ezáltal egy aktív, a lehetőségekre nyitott és kíváncsi érdeklődő adataihoz lehet jutni. Külön pozitívum, hogy az ajánlattétel opcionális, tehát nem kötelező érvényű.