beton fúrószár

A kemény betonfallal nem egyszerű megbirkózni, főleg egy jó fúró és szár kombináció hiányában. A CYL-5 beton fúrószár nagyon hosszú élettartammal bír, igazán egyedülálló kialakítással rendelkezik, magas minőségű, így a kő és beton fúrására tökéletesen megfelel.

Mivel a Bosch saját fejlesztésű keményfém keverékű alapanyagáról van szó, illetve ehhez hozzátartozik a gyémántköszörülésű vágóélek kombinációja, nem is meglepő, hogy a különleges kopásállóság biztosított. A kifúrt anyag súrlódása a horonyban jelentősen kisebb a két hornyos Vario kivitelnek hála, aminek változó lejtése jó poreltávolítást biztosít és csökkenti a kopást.

A Bosch Power Grip a beton fúrószár másik nagy előnye, aminek köszönhetően a teljesítmény egésze átadódik a masináról a szárra. Ennek köszönhetően pedig, a teljesteljesítmény fúrásra használható: végre nincs teljesítményveszteség, illetve a kopás is sokkal kisebb. A beton fúrószár rögzítő furatok kifúrására is nyugodtan bevethető, mű és természetesen kőben, illetve betonban is.

A CYL-5 tartozékok minden egyes hengeres befogószárral rendelkező vezetékes és vezeték nélküli ütvefúróhoz alkalmazhatók. A kifogástalan nívót bizonyítja, hogy a szár a PGM Masonry Drill Bit Association igazgatótanácsának minőségjelzésével rendelkezik.

A Bosch bivalyerős ipari fúrógépe

Nyilván nem csupán a fúrószár, hanem a fúrómasina is fontos. Építkezéseken az ipari fúrógép nélkülözhetetlennek számít, hiszen csakis ez rendelkezik azokkal a paraméterekkel és tulajdonságokkal, amik ezekben a szituációkban a szakértők segítségére lehetnek. Biztosan nem fog csalódást okozni a GBM 13HRE ipari fúrógép, aminek a háromszoros áttételezésű hajtóműve és a 60 Nm nyomatéka, ami nem mellesleg a kategóriájának a legmagasabb értéke, garantálja a sokoldalúságot.

A megfelelő kellékekkel még a legnagyobb furatátmérők, lyukfűrésszel akár 80 mm-es furatok készítése, vagy sűrű anyagok keverése sem jelent számára igazi kihívást. Az elődjéhez képest, ez az ipari fúrógép már kétszer akkora forgatónyomatékra képes. Az is hatalmas pozitívum, hogy a vágott fogaskerekeknek, golyós- és tűcsapágyaknak, valamint a fém hajtóműháznak hála, a kimagasló nívó és strammság minden projektnél adott.