Teherautó gumi

Jó pár tényezőt kell figyelembe venniük az abroncsgyártó cégeknek, hiszen az autógumik számos feltételnek kell megfeleljenek. A teherautó gumi fokozott terhelésnek van kitéve. Egy megpakolt tehergépjármű súlya több tonnával nyomhat többet, mint üresen. A rakodásnál fontos figyelembe venni a súlyelosztást is.

Hogyha a raktérben az egyik oldalra több súly kerül, akkor azon az oldalon a gumik is nagyobb súrlódásnak vannak kitéve. Egy minőségi teherautó gumi jelentősen lerövidíti a féktávot.

Ezeknél a járműveknél erre fokozottan figyelni kell, hiszen a több tonnányi terhet valahogyan le kell fékezni és gyakran előfordul, hogy hirtelen kell megállni a hatalmas szállítmánnyal.

Már számtalan esetben vezetett tragédiához a kopott teherautó gumi, ami megelőzhető lett volna, hogyha megfelelő állapotú abroncsok vannak a járműn. A hatalmas kínálat ellenére, könnyen meg lehet találni a tutigumi.hu webáruházban a megfelelő modellt, a gumikeresőnek köszönhetően. Nincs szükség sok időre a kiszállításig, mivel saját raktárkészletből érkezik a megrendelőhöz a teherautó gumi.