polisztirol lap

A fűtőtest szinte vörösen izzik, a lakásban mégis hideg van. Ilyenkor nem a fűtési rendszerben keresendő a hiba. Több mint valószínű, hogy az épület hőszigetelésével lesz a probléma.

Ezen könnyen javíthatunk a szükséges mennyiségű polisztirol lap felhasználásával. Homlokzati hőszigetelés szempontjából ez a megoldás számít jelenleg a legelőnyösebbnek. De vajon miért pont a polisztirol lap? Kezdjük talán azzal, hogy olcsó, ami a felhelyezéséhez szükséges ragasztóról is ugyanúgy elmondható.

Nagyon könnyű, ezért egyszerű dolgozni a polisztirol lapokkal és a szállításhoz sem szükséges speciális, nagy teherbírású jármű. Szigetelés közben arra kell figyelni, hogy a lapok közé ne kerüljön ragasztó anyag, ez ugyanis gátolná a falak szellőzését.

A felhelyezés előtt el kell távolítani mindent, ami akadályozná a munkát, mint például az ablakpárkányt, ereszcsatornát, vagy a falakon húzódó kábelcsatornát. A polisztirol lapok méretre vágásához használjunk polisztirol vágót, a tisztább és gyorsabb munkavégzés érdekében!