bútorkárpit anyagok

Mint szinte az élet összes területén, a lakástextilek, szövetek világában is léteznek jobb és rosszabb minőségű termékek. A nemzetközi szabvány szerint, a bútorkárpit anyagok 8 kategóriára oszthatóak.

Ezek mindegyikében tucatnyi minta megtalálható, amelyeknek a szerkezete, a gyártási módja és az összetétele eltér, de a céljuk hasonló. Ez a besorolás 0-7 közötti intervallumon alapul, ahol a 0 a legalacsonyabb kategóriát jelöli a 7 pedig a legjobb minőségű osztályt képviseli. A bútorkárpit anyagok különféle csoportjainak jellemzőit összehasonlítva észrevehetjük, hogy a 0-ás kategóriába tartozó szövetek minőségi tulajdonságai igencsak elmaradnak a többi terméktől. Miért van mégis szükség ezekre?

Hol használják? Az ebből készült puha részek nem ritkák és leginkább a kiállításokra szánt darabokra jellemzőek, jelentősen befolyásolva azok árát az olcsóbb irányba. Noha a vékony szövet élettartama korlátozott, a textúrák, a színek és a nyomatok sokfélesége miatt az ilyen bútorkárpit anyagok nagyon népszerűek a fogyasztók körében.