Elektromos ágvágók

Jó szerszámmal könnyű dolgozni, hiszen sokkal egyszerűbben elvégezhető a munka, mint egy olyan eszközzel, amivel valami nincs rendben. Mivel lassan a tél végéhez közeledünk, ezért nem árt néhány profi szerszámot beszerezni, ami majd megkönnyíti a tavaszi munkálatokat a kertben. Az ilyen elektromos ágvágók 200 és 280 cm között állítható teleszkópos nyéllel rendelkeznek, aminek köszönhetően a magasabb fák ágait is el lehet érni. Mindenképpen azokat a fákat szükséges megmetszeni, amelyek ősszel elmaradtak, hiszen az nemcsak a termés szempontjából előnyös, hanem a fának is jó.

A felesleges ágak, amelyek az ég fele ágaskodnak, de nincs rajtuk semmi olyan jel, ami arra utal, hogy a közeljövőben teremni fognak, azoktól meg kell szabadulni, mert csak szívják a fa nedveit, ezzel megterhelve. Sajnos ezek az ágak olyannyira megterheli a fát, hogy egyben megrövidítik annak élettartamát is, hiszen egy idő után kimerül.

Arról nem is beszélve, hogy például az almafa, ha túl sok ágat hagyunk rajta, akkor egyik évben terem, a következőben viszont egyetlen gyümölcsöt sem hoz, éppen azért, hogy kímélje magát. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos megtisztítani a felesleges ágaktól. Igen ám, csak a probléma ott szokott kezdődni, amikor már olyan magasan is vannak, amiket a földről nem lehet elérni, de még létrával sem, mert azt nem lehet az ágnak támasztani.

Ilyen esetekben rendkívül hasznosak lehetnek azok az elektromos ágvágók, amelyek teleszkópos nyéllel rendelkeznek. Ezekkel már gyakran létrát sem kell használni, mert a földről is könnyen elérhetőek az ágak. Amennyiben kinyújtott karral tartják a szóban forgó szerszámot és egészen kihúzott nyéllel dolgoznak, akkor a 4,5-5 méteres magasságban levő ágak sem menekülnek meg. Arról már nem is beszélve, hogy milyen magasságokat lehet elérni, ha létrára állva használják. Mivel elektromos motor hajtja, ezért egyszerű vele a munkavégzés, hiszen nem kell fűrészelni, csak odatartani a levágandó ághoz. Ne habozzon sokáig! Szerezzen be mielőbb egy teleszkópos nyelű elektromos ágvágót, amivel gyerekjáték lesz tavasszal a fák metszése!