talajtakaró növények

Egyre több kerttulajdonos panaszkodik arra, hogy a telkén elszaporodtak a gyomok, alig győzi gyomlálni, rendben tartani. Ez a probléma kiiktatható, hiszen a hasznos és varázslatosan szép talajtakaró növények megakadályozhatják a gazok elszaporodását, valamint a talaj minőségét is megóvják.

Sokféle van ezekből a piacon, kezdve az egészen piciktől, amelyek csupán pár centiméteresre nőnek meg, egészen az évelőkig, utóbbiak méteres magasságig is elnyúlhatnak. Ha beszerezte az Önnek leginkább tetsző talajtakaró növények kiszemelt fajtáját, onnantól kezdve már csak figyelnie kell a természet önműködő csodáját.

Ideális döntés lehet például az angol borostyán, de csak abban az esetben, ha van elegendő ideje arra, hogy kordában tartsa. Ellenkező esetben ugyanis mindent képes beteríteni, a házat, a kerítést, az egész életteret ez az agresszív típusú variáció. Tanácsos a talajtakaró növények közül inkább olyat választani, amelyikkel nincs sok baj, illetve megfelelnek számára az adott talaj és a környezeti viszonyok.