Szövet szalvéta is létezik
Szövet szalvéta is létezik

Nem is gondolnánk, hogy egy egyszerű hétköznapi eszköznek milyen másfajta értékei is lehetnek. Egy ilyen szinte mindennap használt dolog a szalvéta, amely nem csak arra alkalmas, hogy megtöröljük benne a kezünket vagy éppen a földről szedjünk fel vele valami maradékot, hanem akár gyűjteni is lehet őket.

Van, aki csokipapírt, bélyeget vagy egyéb más dolgot gyűjtöget, de egy elterjedt dolog lett a szalvétagyűjtés is. Van, aki csak külön bizonyos nemzetek szalvétáit tartja nagy becsben, de mások a világ minden tájáról szereznek be kimondottan ritka darabokat.

Alapjában véve minden olyan termék, amely valami egyedi mintát hordoz magában, megérdemli, hogy gyűjtők beszerzési tárgyává váljon. Sokan nem is gondolnánk, hogy ez mások számára milyen értékkel bír. Mi csak megvesszük a törlőkendőt azért, hogy rendeltetésszerűen használjuk. Persze adunk is a kinézetre, mert amikor jönnek az ünnepek, akkor általában ahhoz illő szalvéta kerül az asztalra. A gyűjtőknek viszont nem az az első, hogy egy új mintát ábrázoló törlő az asztalra kerüljön, hanem inkább a polcra a többi gyűjtemény mellé.