Omdkami

Nem hivatalos oldal

Nem mindegy miként használjuk fenő követ

2018. február 18. vasárnap Nem mindegy miként használjuk fenő követ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A késélezésre olykor muszáj sort keríteni

Vannak olyan mesterségek, ahol a kés elengedhetetlen. A szakács és a mészáros foglalkozások kétségkívül ezek közé tartoznak. Azonban a kések éle eléggé hamar kikopik, főleg ha gyakran vannak használva.

Sokan sokféle módon vélekednek arról, hogy mivel lehet a legtökéletesebben élezni. A fenőkövet gyakran használjuk késélezésre, azonban nem feledkezhetünk meg a fenőacélról és a csettegőről sem. Bár sokszor lehet látni reklámokat, amikben japán mesterek fenőköveket használnak a kardok élezésére, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a módszer sok időt és tudást igényel. Sőt, általában nem is elég egyetlen fenőkövet használni késélezésre, hanem szükség van nagyszemcsés, durva kaszakövekre és finom, porból készült típusra is.

A fenőacél is rendkívül praktikus és megfelelő tudással illetve gyakorlattal nagyon jó eszköz a késélezésre. Ráadásul még attól sem kell tartani, hogy könnyen eltörik, ha netán leejtené az ember. A csettegő az említettek közül a legdrágább, de ezzel a legegyszerűbb a fenés, így sokan választják, bár kissé borsos az ára.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás