Kék pezsgő

Előfordul, hogy időnként váratlanul betoppan egy régi ismerős, munkatárs vagy rokon. Általában a váratlan vendégnek nem igazán szoktunk örülni, de ha már itt van, akkor mégis megpróbálunk. Ilyenkor a legnagyobb baj az szokott lenni, hogy nem tudjuk, mivel kínáljuk meg. Egy kék pezsgő, esetleg valamilyen más hasonló buborékos ital, ha van otthon, az nagyszerű.

Általában van, hiszen a legtöbb otthonban a bútorzatnak létezik olyan része, amit borok, pezsgők és jó minőségű szeszesitalok tárolására és kiállítására használnak. Igen ám, de a nyári melegben a kék pezsgő lehűtve az igazi, vagyis jó lenne, ha 8-10 fokosan szolgálhatnánk fel.

A kérdés csak az, hogy miként lehet nagyon gyorsan a kívánt hőmérsékletre hűteni az italt. Erre van egy kiváló recept, aminek köszönhetően fél órán belül már felszolgálható a kék pezsgő. Mélyhűtő helyett, egy jégvödörre, jégre, vízre és egy kis sóra van szükség. A víz hamarabb átveszi a jég hőmérsékletét, amit a só is segít, a hidegvíz pedig lehűti a pezsgőt.

Print Friendly, PDF & Email